Home > Algemeen, Bankzaken > Bent u dik tevreden over uw bankier? Lees dit dan vooral niet!

Bent u dik tevreden over uw bankier? Lees dit dan vooral niet!

Zeker wéér van die oud-bankiers die financieringsaanvragen opstellen en financieringen regelen? Nee, deze keer niet. Kende u deze al? “Banken bouwen grote kantoren van de kleine lettertjes”.

KLEINE LETTERTJES

Sinds januari 2008 laat Wijn Bancair Advies (WBA) ondernemers zien waar de (huis)bankier kosten in rekening brengt en/of rendementen afroomt. De échte bankkosten staan namelijk niet in de grootboekrekening “bankkosten”, maar in de kleine lettertjes van de offertes en in de Algemene- of Financieringsvoorwaarden. Deze worden overigens zelden helemaal uitgelegd en/of gelezen, maar díe kleine lettertjes maken het (grote) financiële verschil.

BANCAIRE MARKETING

De marketingafdeling van de banken werkt geweldig. Tarieven worden vaak aangeduid met de “basisrente”, “standaardtarieven” of de “gebruikelijke provisies”. Ondernemers krijgen daardoor de indruk dat hierover niet te onderhandelen is. Niets is echter minder waar. Een bank is een leverancier van diensten en producten en hun accountmanager is de verkoper met commerciële targets. Ook zijn niet alle banken hetzelfde en verschillen ze wel degelijk op onderdelen.

VOORBEELDEN

Een voorbeeld? Alle ondernemers krijgen ieder jaar een nieuwe “Standaard tarievenlijst Zakelijk Betalingsverkeer”. Ten opzichte van het voorgaande jaar kan dat letterlijk prijsstijgingen van 60, 80 en zelfs 160% betekenen! Nagenoeg geen enkele bankklant heeft gebeld, geschreven, geklaagd… Laat staan dat hij/zij vertrokken is.

Meer? Zou een ondernemer weten dat er 3 verschillende definities zijn van kredietprovisie? WBA weet dat er dure definities zijn, maar ook dat er een gratis variant is.

Meer? Een variabele debetrente op basis van de bancaire basisrente is gemiddeld 3,25% duurder dan op basis van een drie maands Euribor tarief.

KOSTENREDUCTIE

Kortom, Wijn Bancair Advies is de oud verkoper die voor ondernemers inkoper van bankzaken is geworden. Ondernemers krijgen een objectief en transparant beeld van de bankzaken c.q. –kosten. Daarna volgt een gedegen rapportage met adviezen en van daaruit is de stap naar concrete kostenreductie nog maar klein. Het hele proces van analyse, rapportage en onderhandelingen kan uitbesteed worden.

Zo eindigt ieder WBA traject op een simpele wijze met goed geregelde bankzaken, minder kosten/meer opbrengsten en een totaaloverzicht van alle bankzaken.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s