Home > Bankzaken > Banken willen niets terugdoen.

Banken willen niets terugdoen.

Het dagelijks bestuur van de Europese Unie vindt dat de financiële sector iets terug mag doen voor de miljardensteun die de sector heeft gekregen om de financiële crisis te weerstaan. “Dat is niet meer dan eerlijk”, aldus José Manuel Barroso, de voorzitter van de commissie (http://www.nuzakelijk.nl/algemeen/2627109/transactietaks-stuit-direct-weerstand.html

Ook de Spanjaarden zijn deze week, net als de Fransen, voor de invoering van een belasting op financiële transacties (http://www.nuzakelijk.nl/economie/2716614/spanje-staat-achter-frans-plan-bankentaks.html).

Uiteraard zien de financiele instellingen dat in zijn geheel niet zitten en waarschuwen voor een enorme negatieve impact voor de rest van de wereld. Alle bankgelieerde profeten en hun politieke vrindjes geven aan dat financiële instellingen de ‘bankentaks’ aan de klanten zullen moeten doorberekenen. Doen zij dat niet, dan gaan deze torenhoge belastingen ten koste van kredietverlening aan consumenten en ondernemingen. Én het zal ten koste gaan van uw en mijn pensioenvoorzieningen, zo is hun stelling.

Dus bankklanten moeten straks of letterlijk de prijs betalen van de ‘bankentaks’ of de economie dreigt stil te vallen met alle gigantische gevolgen van dien. Ook voorspellen zij dat de wereld ten onder gaat als banken het loodje leggen. Ik kan de gevolgen helaas ook niet overzien, maar ik neem niet klakkeloos aan dat de wereld dan vergaat. Majakalender of niet.

Kortom, het is de bankenstrategie om financiële angst te zaaien en maar te zien wat dat vervolgens met de Europese kiezer/belastingbetaler (dat is een en dezelfde persoon) doet (http://www.nuzakelijk.nl/algemeen/2269134/consument-draait-bankentaks.html).

Om een ander licht te laten schijnen op dit onderwerp leggen Richard Curtis en Bill Nighy de kosten en impact hiervan in 3,5 minuut haarfijn uit: (http://www.youtube.com/watch?v=skYTrrJmrqA).

Ik hoop dat de Europese Unie voet bij stuk houdt en de financiële sector een schijntje laat bijdragen aan de eerder door hen veroorzaakte ellende. Een soort van bescheiden bedankje aan de vele belastingbetalers die een gehele branche van de ondergang heeft weten te redden. Normaal, lijkt mij… En mochten de heren bankiers en hun politieke volgers dan toch gelijk krijgen en de wereld vergaat, dan hebben we ook geen pensioen meer nodig. Toch?!

Advertenties
Categorieën:Bankzaken
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: