Home > Bankzaken, Humor > Eurocrisis: de simpele én gratis oplossing!

Eurocrisis: de simpele én gratis oplossing!

Het is een mooie dag in een klein Grieks dorpje. De straten zijn leeg,het zijn slechte tijden, want iedereen heeft schulden en allemaal leven ze op de pof.

Dan rijdt Dijsselbloem het Griekse dorp in en stopt bij een klein hotelletje. Hij vertelt de eigenaar dat hij graag de kamers wil bekijken om er misschien voor een nacht een kamer te huren en legt als onderpand 100 Euro op de balie.

De eigenaar geeft hem een paar sleutels. Als Dijsselbloem de trap op is, pakt de hoteleigenaar het geld, rent naar de slager en betaalt zijn schulden. De slager neemt de 100 euro, loopt de straat uit en betaalt de boer. De boer neemt het geld en betaalt zijn rekening bij de koelopslag. De man daar neemt het geld en rent naar de kroeg om zijn drankrekening te betalen. De kroegbaas schuift het bedrag door naar een aan de bar zittende drankleverancier, bij wie hij nog schulden had. De leverancier rent naar het hotel om daar zijn uitstaande rekening van 100 euro te betalen. De hotelbaas legt het geld weer op de balie.

Op dat moment komt Dijsselbloem de trap af, neemt het geld van de balie, zegt dat de kamers hem niet bevallen en verlaat het dorp.

De oplossing!

Niemand heeft iets geproduceerd. Niemand heeft iets verdiend. Iedereen is zijn schulden kwijt en ziet de toekomst met optimisme tegemoet. Waar doen we moeilijk over….. ?

Advertenties
Categorieën:Bankzaken, Humor
  1. 16 januari 2015 om 1:29 pm

    Helemaal juist. De situatie die je schetst is echter wat er zou gebeuren met schuldvrij geld zoals cash. Gaat het ook op in het huidige systeem?

    Dijsselbloem maakt de 100€ over (giraal) naar de bank om de hypotheek op het pand te betalen. Omdat het geld eigenlijk krediet is, streept de bank het door. Het geld bestaat niet meer. Geen andere dorpelingen betalen hun schulden aan elkaar.

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: