Home > Bankzaken > ING laat klanten én personeel fors betalen voor hun bonussen!

ING laat klanten én personeel fors betalen voor hun bonussen!

Bericht d.d. 6 september 2011.

De ING stort niet bij voor pensioenen, want “ING heeft ”zwaarwegende redenen” om te besluiten niet tot financiering over te gaan, schreef ING aan het bestuur van de Stichting Pensioenfonds ING. “De bank moet nog een deel van de staatssteun terugbetalen en de bank heeft te maken met verscherpte kapitaaleisen en onzekerheid op de financiële markten”. Zo valt te lezen op: http://tinyurl.com/3p7o7c5.

Maar met welke reden dezelfde ING in het voorjaar van 2011 ongevraagd € 2 miljard staatsschuld VERVROEGD aflost, weet niemand. Sterker nog. ING is zelfs bereid om een gigantische boeterente te betalen van (schrik niet) € 1 miljard.

Zowel in het eerste kwartaal van 2011 (ING heeft de wind in de zeilen:http://tinyurl.com/3spee4r),als ook in het tweede kwartaal van 2011 (ING ziet winst groeien: http://tinyurl.com/3prb9ua)is het bedrijfsresultaat erg goed én groeiende!

Let op de chronologische volgorde van de gebeurtenissen.

Ik gis als ik denk dat ik de echte reden weet. Maar het is mij te toevallig dat een bank die geen financiële hulp meer krijgt van de Nederlandse overheid naar eigen inzichten weer bonussen mag uitkeren. Dus ik denk dat de ING graag sneller de Nederlandse overheid aflost dan bij te storten voor de pensioenen. Om op deze wijze weer vrolijk bonussen te kunnen gaan uitkeren.

Voor alle duidelijkheid. De ING klanten betalen de extra € 1 miljard boeterente en de ING pensioengerechtigden lopen pensioengelden mis, opdat het ING bestuur een bonus kan ontvangen!

Advertenties
Categorieën:Bankzaken
  1. Marc Woudstra
    27 december 2013 om 10:35 am

    Ben jij nu de enige in NL die dit soort analyses maakt en publiceerd? Erg verhelderend, dank!

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: