Home > Bankzaken > Griekenland is niet APK goedgekeurd!

Griekenland is niet APK goedgekeurd!

Bij toetreding van Griekenland tot de Eurozone was het al duidelijk. Slechte boekhouding, corruptie en absoluut niet voldoen aan de voorwaarden. Nu wil De Jager dat Nederlandse banken en pensioenfondsen meedoen met de riskante reddingsactie van Griekenland. Anders gaat het land failliet, zo is de redenering. Deze reddingsactie gaat een marathon worden… ook een Griekse uitvinding. Maar wat zouden de bank- en pensioenfondsklanten (lees: ook belastingbetalers) daar van vinden?

Toen ik 18 was kocht ik een Volvo 343, zonder APK keuring. Na enkele weken stopten de ruitenwissers en begaf de startmotor het. Daarna viel de uitlaat er onderuit en had ik een keuze…. Weer honderden guldens investeren of het kreng verkopen en de eerdere reparaties afboeken. Ik ben nu blij dat ik hem verkocht heb.

De nieuwe Griekse wijsheid luidt: De staatsschuld is de schuld van de staat.

Burgers zijn vooral boos op de volksvertegenwoordigers ivm corruptie en daarom staken zij….. zeggen ze. Het zal dus wel niets te maken met het feit dat zijzelf aanzienlijk langer moeten doorwerken (pensioenleeftijd van 57!), het feit dat 100.000’en ambtenaren ieder jaar gratis op vakantie kunnen en straks niet meer of dat zij straks meer (of überhaupt) belasting moeten gaan betalen?!

Kortom, wij moeten 2 jaar langer doorwerken om miljarden te besparen en moeten dat nu overboeken naar een land waar ze bij 57 stoppen. Die centen zijn we dus kwijt. En als banken en pensioenfondsen ook mee moeten gaan betalen, dan verdampen ook onze spaarcenten (boven de grens van € 100.000) én de impact op ons pensioen is dan ook nog maar de vraag.

Als bankenklant en pensioengerechtigde zeg ik…. verkopen die Volvo die toch al niet goedgekeurd was.

Advertenties
Categorieën:Bankzaken
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: