Home > Inspirerend > 2013: Doe eens gek, verras een ander.

2013: Doe eens gek, verras een ander.

Normaal schrijf ik columns over financiële zaken.

Deze keer wil ik echter een bruggetje slaan naar iets dat belangrijker is. Voor velen is 2012 een bewogen jaar geweest. Financiële onzekerheid heeft vaak de onderste lagen van de “Piramide van Maslow” ondermijnd.

Voor degene die deze piramide niet kennen: Eerst heeft een mens behoefte aan eten en drinken, een dak boven zijn hoofd, veiligheid, vrienden, een complimentje en dan is het tijd voor iets onbaatzuchtigs.

Wat mij de laatste tijd opvalt, is dat ik veel mensen spreek die sowieso moeite hebben om “door te stromen” naar de hogere regionen van deze piramide. Vaak hebben ze al te eten en te drinken, een mooi huis om in te wonen, de veiligheid van een prettige omgeving en een gezonde vriendenkring, maar toch komt daarna zelden het hogere bewustzijn. Liever nog gaan ze méér en luxer uit eten, kopen ze een groter huis in een nog prettigere wijk en gaan ze nog meer vrienden, vaker bezoeken. Mogelijk hopen ze daarmee extra waardering te krijgen.

Ik gun ze dat van harte, alleen zo wordt de piramide breder, niet hoger. Zou het geen mooi voornemen voor 2013 zijn om écht iets voor anderen te betekenen, omdat je toch alles al redelijk goed geregeld hebt voor jezelf en jouw directe omgeving?

Tevreden zijn is een mooi motto, anderen ook een tevreden gevoel geven misschien nog wel mooier. Zo ben ik precies vijf jaar geleden als zelfstandig ondernemer begonnen en gun ik iedereen ook dat goede gevoel van vrijheid, onafhankelijkheid en eigen kunnen. Daarom vind ik het leuk om, met mijn expertise, mensen te helpen met het opstarten van hun eigen bedrijf. Leuk, om met hen te praten over hun nieuwe doelen, nieuwe kansen en bewust los te komen van het verleden.

Gewoon als hobby, maar vooral om mijn goede gevoel door te geven… “Mijn stokje door te geven”, zoals ik dat noem. Wanneer dan de inschrijving bij de Kamer van Koophandel een feit is en de nieuwbakken ondernemer zijn mouwen oprolt en in zijn handen spuugt, geniet ik van de energie die je dan terugziet bij de ondernemer in spé.

U heeft dat vast ook ergens ……………….. “een stokje om door te geven” aan anderen. Probeer het eens, kom er achter hoe hoog de piramide kan zijn en geniet van de energie. Ik wens jullie een prachtig en energiek 2013 toe!

Categorieën:Inspirerend
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Plaats een reactie